Bananglass på pinne
![Bananglass på pinne](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_163258/cf_259/bananglass_pa_pinne.jpg)
Barnsligt gott och - ganska hälsosamt på köpet! Bananglassen doppas i smält choklad och strösslas med kokos, hackade nötter eller torkade bär. Löjligt lyxigt att plocka fram ur frysen till mellis eller dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
![Bananglass på pinne](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_163258/cf_259/bananglass_pa_pinne.jpg)
Ingredienser
6 st glasspinnar
3 bananer
6 pinnar till glass
smält ljus eller mörk choklad
kokos
hackade nötter
frystorkade bär
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i chokladen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1078 KJ / 258 kCal
Fett12 g
Salt0.27 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentar
Nostalgi! Mamma gjorde frysta chockladdoppade bananer till oss när vi var små. Kommer fortfarande ihåg hur gott vi barn tyckte det var.
Susanne
2018-05-15