Banankaka med kanel
![Banankaka med kanel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191885/cf_259/banankaka_med_kanel.jpg)
Banankaka, bananbröd…kärt bakverk har många namn! Ta vara på dina övermogna bananer och baka en söt banankaka. I detta recept smaksätter vi med kanel som lyfter bakverket till ny nivå. Och du, glöm inte att blanda ner majonnäsen som gör bananbrödet/banankakan riktigt saftig och riktigt god.
![Banankaka med kanel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191885/cf_259/banankaka_med_kanel.jpg)
Ingredienser
1 kaka
450 g bananer (450 g motsvarar ca 3 medelstora bananer)
1 ägg (medium stort)
2 dl strösocker
8 msk majonnäs 8 msk motsvarar ca 1 1/3 dl (gärna Hellmann´s)
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
120 g valnötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod. Drygt 1dl socker. 40 minuter i ugnen.
Inger-mari
2024-04-12Lite väl sött, jag tycker det räcker med 1 dl strösocker. Annars älskar jag det! Så härlig konsistens.
Pernilla
2021-11-09