Banankaka med limeglasyr
Bananbröd, banana bread eller banankaka. Kärt barn har många namn. En himmelskt god hembakad kaka med banan som dessutom är helt vegansk, med ett härligt lager av limeglasyr som pricken över i. En lite lyxigare och lite godare fika helt enkelt.
Ingredienser
1 bröd
Kaka
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl farinsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 medelstora väl mogna bananer (gärna med brunprickigt skal)
1 dl rapsolja
1 dl havredryck DeLuxe (3%)
1 msk äppelcidervinäger
ev 1 dl hackade valnötter eller andra nötter/frön
Glasyr
saft och skal från 1 lime
2 dl florsocker
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Oatly.
Näringsvärdet är beräknat för 1 helt bröd.
Gör så här
Tips
Välj gärna lite övermogna bananer, de ger mer sötma!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi15222 KJ / 3630 kCal
Fett133 g
Salt2.51 g
Kolhydrater561 g
Protein35 g
Kommentarer
Älskar denna. Mitt mest bakade recept 2023 och överlägset bästa sättet att ta vara på gamla bananer. Mycket uppskattad på jobbet.
Martina
2024-07-01Så gott! Alla älskar den här kakan 🤗
Yasmine
2023-12-30Fantastiskt god banankaka! Har tappat räkningen hur många gånger jag gjort den, alla älskar den. Familj, vänner och särskilt mina arbetskamrater. :D
Sara
2022-10-19