Banoffee paj
Storfavoriten banoffee paj är en perfekt kombination av sött och salt! Dulce de leche med flingsalt på en botten av digestive toppas med skivor av krämig banan och fluffigt vispad grädde. Dekorera pajen med riven mörk choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
ca 12 bitar
Botten
100 g smör
1/3 dl strösocker
200 g digestivekex
Fyllning
1 burk dulce de leche eller karmelliserad mjölk (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
2 bananer
3 dl vispgrädde
50 g mörk choklad (70 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hoppade över extra socker. Denblir väldigt söt ändå. Men bra recept och perfekt för dem som gillar sötsaker. Mycket uppskattad av dem jag bjudit.
Mona
2024-08-19Riktigt gott! Skippade sockret i botten men super ändå
Amanda
2024-06-08Super gott och enkelt att göra!
Danuta
2024-05-07