Barbecue-sås för konnässörer
Här lär vi dig alla grundkunskaper för den ultimata rökningen, hur du hanterar fettdelarna på griskött och inte minst hur du gör egen härlig BBQ-sås. Konsten att få till den perfekta BBQ-såsen för gris är en het potatis. Läs och briljera för familjen och grannarna.
Ingredienser
ca 4 dl
Grundrecept
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
2 msk farinsocker
1 tsk rökt paprikapulver (paprika smoke)
1/2 tsk anchochilipulver
1 tsk timjan
1 tsk fänkålsfrön
1/2 stjärnanis
1/2 dl tomatpuré
2 dl rött matlagningsvin
2 1/2 dl köttbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
1/2 dl rödvinsvinäger
1 tsk liquid smoke
1/2 msk honung
1 tsk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi534 KJ / 128 kCal
Fett7 g
Salt0.58 g
Kolhydrater15 g
Protein1 g
Kommentarer