Bärbruschetta med citrusmascarpone
![Bärbruschetta med citrusmascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_35320/cf_259/barbruschetta_med_citrusmascarpone.jpg)
Bruschetta som efterrätt är ljuvligt. Du steker skivor av sockerkaka och garnerar bruschettan med bär och mascarpone med fräsch smak av citrus. Bärbruschetta med citrusmascarpone är en riktigt tjusig efterrätt.
![Bärbruschetta med citrusmascarpone](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_35320/cf_259/barbruschetta_med_citrusmascarpone.jpg)
Ingredienser
4 portioner
rivet skal av 1 apelsin
rivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad apelsinjuice
2 tsk färskpressad citronjuice
250 g mascarpone
3 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
4 skivor sockerkaka
4 dl bär t ex hallon, blåbär, björnbär, vinbär eller jordgubbar
1 kruka citronmeliss till garnering
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri sockerkaka.
Gör laktosfri: byt ut mascarponen mot laktosfri crème fraiche. Använd laktosfri sockerkaka.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mascarponen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfri sockerkaka.
Gör äggfri: kontrollera att sockerkakan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1387 KJ / 331 kCal
Fett13.2 g
Kolhydrater41.6 g
Protein10.7 g
Kommentarer