Bärkompott med sorbet

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Bärkompott med sorbet

En varm sommardag passar denna smarriga bärkompott med sorbet perfekt. Koka först en söt hallonsås före du gör en len sorbet i glassmaskin av crème fraiche som blandas med kokt vatten, socker och apelsinskal. Servera sås och sorbet med färska bär.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Bärkompott med sorbet

Ingredienser

4 portioner
1 l  bär (efter tillgång, t ex hallon, blåbär, jordgubbar och smultron)

Hallonsås

2 dl  hallonpuré (mosade och passerade bär)
1/2 dl  socker
1 dl  vatten
saften från 1/2   apelsin

Crème fraiche- sorbet

1 dl  vatten
1 dl  socker
rivet skal från 1/2   apelsin
3 dl  crème fraiche

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Morotsgranité med citron
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sorbet à la rose
Betyg 2.4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kvargmousse med hallongranité
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladglass och havtornssorbet
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersorbet med kanelkaramell
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Espresso Sorbetto
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga