Basilika- och parmalindad grissini
Aptitretare och drinktilltugg för alla åldrar där salt parmaskinka rullas i len basilikakräm runt frasiga grissinipinnar. Enkel att göra!
Ingredienser
6 portioner
1/2 kruka basilika
1 dl mascarpone
flingsalt med jod
svartpeppar
6 skivor parmaskinka
6 grissini eller filoncini
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfria grissni eller liknande.
Gör laktosfri: Byt ut mascarpone mot laktosfri smetana eller creme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mascarpone mot Sour Supreme (innehåller soja) eller mjölkproteinfri färskost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi292 KJ / 70 kCal
Fett4.6 g
Kolhydrater3 g
Protein4.1 g
Kommentarer
Mycket god smak. Grissini pinnarna är mycket skör så jag vill rekommendera att man halverar dom!
Mirjami
2021-06-28Gott. Ja. Men...man måste nog göra dem precis före servering. Våra gäster höll på att få dem i knät. "Pinnarna" vek sej direkt. Eva N
Eva
2021-06-17