Basilikacrème
![Basilikacrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222291/cf_259/basilikacrème.jpg)
Basilikacrème är ett utsökt komplement till citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé. Lättlagat av basilika, äggulor, dijonsenap, rödvinsvinäger, olja och kryddor.
![Basilikacrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_222291/cf_259/basilikacrème.jpg)
Ingredienser
10 portioner
1 kruka basilika
2 äggulor
3 msk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
För alla
Crèmen innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1374 KJ / 328 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Använder man kokta äggulor?
Violeta
2018-12-08Hej Violeta! Nej, det råa ägget delar du på. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-10Den 3-4 dagar håller om den förvaras kallt.
Redaktionen
2010-10-25Hur länge håller den sig färsk?
Ann-britt
2010-05-28