Basilikagremolata

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Basilikagremolata

Vad är gremolata? En enkel och fräsch dressing eller örtolja med vitlök och citron, som traditionellt serveras till osso buco men som passar till det mesta – kött, fisk eller grönsaker. Här gör vi gremolatan med basilika istället för persilja!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Basilikagremolata

Ingredienser

8 portioner
2 krukor basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl olivolja
1 tsk salt

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Gremolatan är en smaksättare i Pastasallad med gremolata och salsiccia och Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi439 KJ / 105 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater1 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Pistagepesto
Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gremolatfylld strömming
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Trofie med pistagepesto och burrata
Betyg 5 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Tomat- och mozzarellaspett
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Salviagremolata
Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rårissallad med linser och gremolata
Betyg 3.9 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad