Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar
![Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168564/cf_259/basilikapesto_med_mozzarella_och_jordgubbar.jpg)
En hemgjord pesto är oslagbar och passar till så mycket mer än pasta. I denna snabbmixade pesto blandar du pinjenötter med basilika och citron, milda smaker som passar perfekt till söta jordgubbar. Ringla peston över ett fat med tomater och mozzarella och servera direkt.
![Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168564/cf_259/basilikapesto_med_mozzarella_och_jordgubbar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Pesto
1/2 dl pinjenötter
2 krukor basilika
skal från 1/2 citron
1 1/2 msk citronsaft
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 krm salt
Sallad
1/2 l jordgubbar
250 g tomatmix shaker
125 g mozzarella
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi956 KJ / 228 kCal
Fett17 g
Salt0.66 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g
Kommentarer