Basilikasill och prinskorv med ägg och färskpotatis
En liten buffémiddag där du kombinerar den hemmagjorda basilikasillen, smaksatt med dijonsenap och vitlök, med ägg, prinskorv och kokt färskpotatis. Också ett trevligt inslag till midsommarlunchen. Servera med sommarprimörer och knäckebröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2011
Ingredienser
4 portioner
Basilikasill
1 förp 5-minuterssill (à 420 g)
1/2 vitlöksklyfta
1 kruka hackad basilika
1 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Tillbehör
800 g färskpotatis
500 g knippmorötter
4 ägg
240 g prinskorv
1 msk smör eller margarin
1/2 gurka i stavar till servering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven för samtliga allergener.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Ersätt dijonsenap med grov, skånsk senap för en mer svensk touch på sillen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3249 KJ / 777 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater75.3 g
Protein30.5 g
Kommentar
Bslilikasillen (vi kallar den basillen...) var JÄTTEGOD! Den hamnar på midsommarbordet i år!
Eva
2011-06-19