Baskisk cheesecake - basque cheesecake

Prova en spansk variant på cheesecake - basque cheesecake! Den omåttligt populära baskiska ostkakan bakar du i ugn. Den kännetecknas av sin karaktäriska gyllenbrända yta med karamelliga toner och en saftig mitt. Servera gärna din basque cheesecake med vispad grädde och
rårörda björnbär.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Ingredienser
10-12 bitar
600 g naturell färskost (av cream cheese typ)
2 dl strösocker
4 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vispgrädde
Gör så här
01:00:00
00:40:00
08:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.
Energi1797 KJ / 429 kCal
Fett34 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein10 g
Kommentarer
Hur gör man den glutenfri? Är det bara att ta bort mjölet eller behöver man ersätta det med något?
Katja
2025-04-04Hej Katja! Det är inte något vi har provat men jag gissar att du kan byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix utan att det blir alltför konstigt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-04Mums supergod, och enkel. Jag tog kvarg i s f cream cheese, och bara 1 dl socker. Om man skulle ta lite mannagryn i så blir det väldigt likt tyskarnas käsekuchen. Serverar med endast bär (ingen grädde, det blir för mycket).
Jenny
2025-01-25Supergod smakade som förväntat. Drog ner på sockret. Gjorde rårörda röda vinbär till. Jättesmarrigt.
Johanna
2024-10-06