BBQ-kotlett med krämig kål

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
BBQ-kotlett med krämig kål

Möra, saftiga kotletter med smak av chili, honung och vinäger. Tillsammans med tillbehör som kål och smetana samt ugnsrostad potatis, med fin smak av vitlök, blir detta ett vinnande recept på middagsbordet!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014

BBQ-kotlett med krämig kål

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
2 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1/2 dl  chilisås eller ketchup
1 msk  honung
1 msk  rödvinsvinäger
ca 600 g  tunnskivad kotlett
275 g  kål (kålmix)
2 msk  smör eller margarin
1 dl  smetana

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2186 KJ / 522 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater54.2 g
Protein38 g

Testa liknande recept

Kotlett och krämig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunn kotlett med dragon- och senapssås
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med krämig hjärtkål och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad kotlett med curry och lime
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktspuré med lök och kotletter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelstekt kotlett med rödbetsröra
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga