BBQ-kotlett med krämig kål
![BBQ-kotlett med krämig kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94451/cf_259/bbq-kotlett_med_kramig_kal.jpg)
Möra, saftiga kotletter med smak av chili, honung och vinäger. Tillsammans med tillbehör som kål och smetana samt ugnsrostad potatis, med fin smak av vitlök, blir detta ett vinnande recept på middagsbordet!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
![BBQ-kotlett med krämig kål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94451/cf_259/bbq-kotlett_med_kramig_kal.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
ca 600 g tunnskivad kotlett
275 g kål (kålmix)
2 msk smör eller margarin
1 dl smetana
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2186 KJ / 522 kCal
Fett15.2 g
Kolhydrater54.2 g
Protein38 g
Kommentarer