Bbq-kyckling med avokadosalsa
Kycklinglårfiléer är saftigare och har mer smak än bröstfiléer och passar därför bra att grilla. Sno ihop en fräsch och smakrik avokado- och tomatsalsa som gör sig perfekt till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
8 portioner
700 g kycklinglårfiléer
1 1/2 dl rökig bbq-sås
1 påse mandelspån (à 50 g)
mjuka och hårda tacoskal
1 tsk salt
2 krm peppar
Avokado- och tomatsalsa
2 avokador
1/2 citron
400 g små kvisttomater
1 rödlök
1 dl hackad koriander
1 msk olivolja
Till servering
tortillabröd eller chips
För alla
Gör glutenfri: kontrollera bbq-sås och välj lämpliga tacoskal.
Gör laktosfri: kontrollera bbq-såsen och välj lämpliga tacoskal. Bjud ev med laktosfri gräddfil och riven hårdost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera bbq-sås och välj lämpliga tacoskal. Bjud ev med Sour Supreme (innehåller soja) och riven tofu.
Gör äggfri: kontrollera bbq-sås och tacoskal.
Gör så här
Tips
Kycklinglårfiléer tar lite tid att bli färdiggrillade, och det är inte alltid lätt att veta när de är ätklara. Skär ett snitt i tjockaste delen då och då och kolla om köttet är klart!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2233 KJ / 534 kCal
Fett24 g
Salt2.51 g
Kolhydrater50 g
Protein27 g
Kommentar
Jättegott!
Solvej
2022-06-19