Bellini
![Bellini](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245599/cf_259/bellini.jpg)
Bellini är en klassisk proseccodrink som passar lika bra till helgens brunch som till fördrink. Persikospuré blandas med mousserande vin till en söt och bubblig cocktail.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022
![Bellini](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245599/cf_259/bellini.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 dl persikopuré (barnmatspuré eller se tips)
1 flaska mousserande vin (à 750 ml)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Gör egen persikopuré genom att mixa inlagda persikor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 129 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein0.2 g
Kommentar
Man hade kunnat komplettera receptet med hur man gör puré då det bara är att handla persikohalvor, hälla av socker lag och sen köra med mixer till slät puré. Dock mycket god drink för någon som inte är helt förtjust i mousserande vin. Jag använde mig av Cava (rekommenderad på Systemet) väldigt enkel och god drink som sagt.
Olivia
2024-06-23