Bellini

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
1
Bellini

Bellini är en klassisk proseccodrink som passar lika bra till helgens brunch som till fördrink. Persikospuré blandas med mousserande vin till en söt och bubblig cocktail.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Bellini

Ingredienser

6 portioner
3 dl  persikopuré (barnmatspuré eller se tips)
1   flaska mousserande vin (à 750 ml)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gör egen persikopuré genom att mixa inlagda persikor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Man hade kunnat komplettera receptet med hur man gör puré då det bara är att handla persikohalvor, hälla av socker lag och sen köra med mixer till slät puré. Dock mycket god drink för någon som inte är helt förtjust i mousserande vin. Jag använde mig av Cava (rekommenderad på Systemet) väldigt enkel och god drink som sagt.

Olivia

2024-06-23

Näringsvärde per portion

Energi540 KJ / 129 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Annas bellini
Betyg 2.6 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mimosa
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bellinifloat med persika och hallon
Betyg 3.2 av 5.
191 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sorbet med prosecco
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelmimosa
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spumante rosso
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga