Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök
![Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197321/cf_259/beurre_blanc_med_druvor__regnbagsrom_och_graslok.jpg)
Ett lite annorlunda recept på den ljuvliga smörsåsen beurre blanc – här på ett nytt vis med hackade vindruvor, gräslök och rom eller kaviar. En sås som passar perfekt till fisk!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
![Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_197321/cf_259/beurre_blanc_med_druvor__regnbagsrom_och_graslok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 bananschalottenlök
1 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
250 g rumsvarmt smör
1 dl kvartade kärnfria druvor
2 msk forell- regnbågsrom eller tångkaviar
2 msk finskuren gräslök
salt
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör så här
Receptet är för 4 port och ger ca 3dl sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2058 KJ / 492 kCal
Fett51 g
Salt1.26 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer