Biff i kokosmjölk med solrosskott
![Biff i kokosmjölk med solrosskott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_123458/cf_259/biff_i_kokosmjolk_med_solrosskott.jpg)
Förflytta smakupplevelsen till Asien med denna rätt på biff med kokosmjölk och solrosskott. En het favorit som kryddats med spiskummin, kanel och sambal oelek. För att få en bra balans i rätten tillsätts kokosmjölk och den får en len och mjuk känsla. Som tillbehör finns nykokt ris och krispiga solrosskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2015
![Biff i kokosmjölk med solrosskott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_123458/cf_259/biff_i_kokosmjolk_med_solrosskott.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g skuren svartkål
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk kanel
ca 500 g strimlad ryggbiff
1 msk olja
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
2 tsk sambal oelek
1 kycklingbuljongtärning
salt och peppar
Till servering
4 port kokt ris
1 ask ärtskott (ca 100 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Var försiktig när du kryddar med sambal oelek.Den kan serveras vid sidan så kan alla ta så mycket man vill.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3025 KJ / 724 kCal
Fett37 g
Salt1.27 g
Kolhydrater58 g
Protein38 g
Kommentarer