Biff med karljohancrème och rostade mandelpotatisskivor
Saftig biff som smälter i munnen toppas med en gudomligt smarrig karljohancrème. Till detta serveras krispiga rostade mandelpotatisskivor och granna bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008
Ingredienser
4 portioner
700 g mandelpotatis
3 msk olivolja
flingsalt, nymalen svartpeppar
2 tsk torkad rosmarin
200 g valfri svamp
smör till stekning
2 dl crème fraiche med karljohanssvamp
4 biffar (à ca 150 g, gärna ekologisk ryggbiff)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), och smaksätt med stekt svamp och lök. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och smaksätt med stekt svamp. Stek i olja eller laktosfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Min dotter rekomenderade denna rätt. Hon sa att det var supergott, nu ska jag laga till den själv.
Jane
2008-12-06