Biff med pepparsås och haricots verts
Biff eller oxfilé med pepparsås är en variant på steak au poivre, en fransk klassiker som aldrig slår fel. Det stekta köttet och peppriga gräddsåsen smaksatt med cognac serveras med krispiga haricots verts och valfritt potatistillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
6 portioner
900 g biff eller oxfilé i bit
6 vitlöksklyftor
1 tsk salt
3 msk smör
1 1/2 msk olivolja
6 kvistar färsk timjan
Sås
1 1/2 msk hela svartpepparkorn
3 schalottenlökar
2 msk smör
1 1/2 dl cognac
3 dl vispgrädde
Haricots verts
450 g färska haricots verts (bönor)
25 g smör
1/2 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Håller med Birgitta. Ska köttet skäras två gånger? Först i steg 1 och sedan i steg 3?
Maria
2022-01-26Konstigt att man ska skära köttet i skivor två gånger ? Vad menas?
Birgitta
2022-01-14Hej Birgitta! Förstår inte riktigt vad du menar? I steg 1 ska man skära köttet i det antal bitar som portioner man vill ha, sen behöver det inte skäras fler gånger. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-01-14Jättegott!!
Josefin
2022-01-06