Biff- och hoisinwok
En smakrik och färgglad wok med biff och grönsaker som bas. Tillsätt chilisås, hoisinsås, lök och ingefära till grytan för festliga smaker. Biffwoken serveras tillsammans med ris eller nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
500 g strimlat kött av innanlår, t ex lövbiff
500 g wokgrönsaker frysta eller färska i påse
1 gul lök
1 1/2 dl hoisinsås
1 1/2 dl chilisås eller ketchup
2 tsk färskriven ingefära
sesamfrön
olja till stekning
salt och peppar
För alla
Läs noggrannt innehållsförteckningen på såserna. Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: gluten kan förekomma i hoisinsås, men den kan ersättas med tex japansk sojasås. Servera med ris eller glasnudlar.
Gör äggfri: servera med ris eller nudlar utan ägg.
Gör så här
Tips
Stek köttet i omgångar så att det får fin stekyta. Diska ev ur pannan emellan. Om man har för mycket kött i pannan kyls den ner och köttet blir mer "kokt" än stekt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2270 KJ / 540 kCal
Fett9 g
Kommentar
Jag bytade till strimlad kyklingfile´ istället. Det blev jättegott!
Anna
2007-03-17