Biff Stroganoff med saltad gurka
En rustik, snabblagad gryträtt med krämig känsla! Den imponerande biff Stroganoffen gör du av bland annat strimlad ryggbiff, lök, tomatpuré, crème fraiche och dijonsenap. Servera tillsammans med salladsärter, persilja, ris och utsökt saltad gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Saltad gurka
1/2 gurka
2 krm salt
1 krm strösocker
1/2 kruka persilja
Biff Stroganoff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
ca 500 g strimlad ryggbiff
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl crème fraiche
Grönsaker
150 g salladsärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Skär gurkan i tunna skivor med hjälp av antingen en osthyvel eller en mandolin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2737 KJ / 654 kCal
Fett29 g
Salt3.71 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Kommentarer
Härlig rätt och lättlagad, kombinationen gifte sig fint! Dijonsenapen gav både frisk syra och hetta till anrättningen och den saltade gurkan bröt av fint! Jag har även gjort ned oxfond istället för buljongtärning och lagt till cayennepeppar. Det höjde rätten ytterligare, tyckte jag. Gott med en IPA till!
Ingvar
2020-06-25Toppen god!
Ulrika
2019-09-08Ropen ett bra tips
Barbara
2018-09-29