Biff vindaloo med spenatraita
Biff vindaloo med spenatraita är en het, indisk gryta som du tillagar enkelt. Grytan innehåller gott nötkött, lök, nejlikor och tomater. Grytans hetta kommer från mango chutney och indisk vindaloo paste.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2002
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 kg tärnade grytbitar (av nötkött)
2 lagerblad
2 krm malen nejlika
2 krm malen ingefära
2 msk indisk vindaloo paste (hälften för den som inte gillar så starkt)
1 röd paprika
1 dl passerade tomater
1/2 dl mango chutney (gärna »hot«)
1 msk konc kalvfond
5 dl vatten
1 1/2 msk maizenaredning
olja (att steka i)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta recept fungerade fint, trots att en ingrediens, nämligen "currypaste" som nämns i beskrivningen inte finns i ingredienslistan. Man blir lite osäker hur mycket man ska använda. När jag skrev ut receptet på skrivaren försvann även andra ingredienser: vatten och maizena, som syns på skärmen, av någon anledning. Jag hoppade över maizenan. Min familj gillar het mat, så det fungerade bra med en generös mängd currypaste och antagligen mindre vatten än vad som avses här.
Sally
2004-07-12