Birgittas squashkaka
![Birgittas squashkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15111/cf_259/birgittas_squashkaka.jpg)
Birgittas squashkaka är en annorlunda kaka som passar för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Kakan har en härlig konsistens och passar utmärkt till kaffet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
![Birgittas squashkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15111/cf_259/birgittas_squashkaka.jpg)
Ingredienser
1 kaka
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
200 g smör eller margarin
5 dl riven squash (5 dl motsvarar ca 500 g)
ev 2 dl russin
smör eller margarin till formen
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl med Finax glutenfri mjölmix.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken god och saftig kaka! Det framgår inte av receptet om squashen ska fin- eller grovrivas men det kanske kvittar?! Jag finrev. Hade inte alla ingredienser hemma i tillräcklig mängd. Blandade därför olika mjölsorter, tog bara 1,5 dl socker, 150 g smör och 1 dl russin. Det blev jättebra och jag kommer nog att göra på samma sätt nästa gång!
Cina
2022-09-04Bytte ut till glutenfri mjölmix finax basmjöl ( laktosfria) och mjölkfritt margarin. Tog större form och skar i rutor. Så god!
Anneli
2022-08-28Alla som jag har bjudit på kakan har gillat den och vill ha receptet. Tips; gul squash, 2 liter form och viktigt håll koll på gräddningstiden. I min ugn var kakan klar på 50 min.
Ann-marie
2021-10-06