Birria tacos på högrev
Birria tacos är tortillabröd fyllda med högrev som fått koka i en chilikryddad sås, tills köttet faller sönder. Servera den smakrika såsen i bröden och gärna med limeklyftor och koriander.
Ingredienser
4 portioner
Kryddmix
1 torkad chipotlechili (1 tsk motsvarar ca 5 g)
1 torkad anchochili (1 msk motsvarar ca 15 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olja
2 krm malen nejlika
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 dl rödvinsvinäger
1 dl vatten
Gryta
1 kg högrev
salt
1 kanelstång
2 lagerblad
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
16 tortillabröd (små)
150 g riven ost
Till servering
hackad rödlök
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan lök, koriander och lime till servering.
Energi3502 KJ / 838 kCal
Fett34 g
Salt5 g
Kolhydrater62 g
Protein10 g
Kommentarer
Grader?
Sarah
2024-09-06God och kmr göra igen, har tänkt att till nästa gång gör jag den med två tillägg som jag tror jag hade älskat med detta, lite chili inlagd tunt skivad gurka och ngt att dippa eller lägga i som créme fraishe.
Jenny
2024-04-01Gott! Mer vatten i grytan, tips att sätta med lite tomatpuré också. Fungerar att köra med både buljong och fond. Denna blir inte alls stark, en stor anchochili och liten chipotle (torkad) försvann lite. Kanske bör man använda vattnet de blötlagts i till att fylla grytan alternativt i med mera anchochili om man vill ha lite fjutt i grytan ;)
Fredrica
2024-02-06