Björnbär med havresmul
![Björnbär med havresmul](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_41661/cf_259/bjornbar_med_havresmul.jpg)
Björnbär med havresmul är en enkel, härlig och spröd efterrätt där du varvar havresmul med matyoghurt och björnbär i glas. En fräsch och tjusig dessert som både vuxna och barn gillar!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
![Björnbär med havresmul](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_41661/cf_259/bjornbar_med_havresmul.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 dl havregryn
2 msk rörsocker
2 msk smör
2 dl björnbär (eller andra bär)
2 dl matyoghurt (10 %)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Havresmulet gör att det blir gott
Birgitta
2023-09-17Väldigt snabbt att svänga ihop och fick tummen upp av alla här hemma.
Kirsi
2021-09-13