Björnbär med havresmul

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
2
Björnbär med havresmul

Björnbär med havresmul är en enkel, härlig och spröd efterrätt där du varvar havresmul med matyoghurt och björnbär i glas. En fräsch och tjusig dessert som både vuxna och barn gillar!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Björnbär med havresmul

Ingredienser

4 portioner
1 dl  havregryn
2 msk  rörsocker
2 msk  smör
2 dl  björnbär (eller andra bär)
2 dl  matyoghurt (10 %)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Havresmulet gör att det blir gott

Birgitta

2023-09-17

Väldigt snabbt att svänga ihop och fick tummen upp av alla här hemma.

Kirsi

2021-09-13

Testa liknande recept

Havregrynsgröt med äpple och björnbär
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smoothiebowl med björnbär
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Björnbärs- och mandelkaka
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärsmarmelad med lakrits
Betyg 4.5 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blandbärssaft
Betyg 2.1 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga