Björnbärs- och fikonsylt
![Björnbärs- och fikonsylt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17396/cf_259/bjornbars-_och_fikonsylt.jpg)
Du får en härlig nostalgisk känsla när du smakar din egna hemgjorda sylt. I den här varianten kokar du ihop torkade fikon med fräscha björnbär och portvin. Sylten är väldigt god till nygräddade pannkakor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
![Björnbärs- och fikonsylt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17396/cf_259/bjornbars-_och_fikonsylt.jpg)
Ingredienser
5 dl
70 g torkade fikon
500 g björnbär och hallon
1 1/2 dl strösocker
2 dl portvin
Kommentarer