Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass
![Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_106305/cf_259/blabars-_och_pistagekaka_med_blabars-_och_vaniljglass.jpg)
En läcker och otroligt god dessert. Den dubbelfärgade glassen skapar en fin effekt. Det här enkla receptet kan serveras som en lätt dessert eller som avslutning på en grillkväll.
![Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_106305/cf_259/blabars-_och_pistagekaka_med_blabars-_och_vaniljglass.jpg)
Ingredienser
6 portioner
100 g osaltat smör
3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 85-90 g äggvita)
120 g florsocker
40 g vetemjöl
40 g malda mandlar
40 g pistagenötter
1 nypa salt
150 g blåbär (spar 1/3 till garnering)
6 kulor blåbär- och pistageglass (1 kula motsvarar ca 80 g glass)
Dekoration
florsocker att pudra med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 495 kCal
Fett33 g
Salt1.79 g
Kolhydrater35 g
Protein15 g
Kommentar
Salmon
Esther
2020-03-31