Blåbärskakor
![Blåbärskakor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63390/cf_259/blabarskakor.jpg)
Dessa mjuka blåbärskakor heter förvillande nog ”kakor” fast de är bakade av vetedeg. Fyll dem med årets blåbärsskörd och servera med ett glas kall mjölk. Ljuvligt fika!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
![Blåbärskakor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63390/cf_259/blabarskakor.jpg)
Ingredienser
6 kakor
75 g smör
2 dl mjölk (3 %)
25 g jäst
1/2 dl socker
1 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
ca 6 1/2 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg till pensling
socker att strö över
Fyllning
ev 1 msk potatismjöl
250 g blåbär
1 dl socker
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk och smör med mjölkfria alternativ.
Gör äggfri: uteslut penslingen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket goda! Se till att kavla ut dem tunt, annars fläker de ut sig när de jäser.
Malin
2024-01-20Jag serverar till vaniljsås har bytt ut mjölet till rågsikt blir som på gammalt vis mums
Madelaine
2021-07-23Jag delar i 16 delar och bjuder på populära blåbärsbullar sen flera år tillbaka.
Karin
2016-05-27