Blåbärssylt

Betyg 3.7 av 5.
129 personer har röstat
29
Blåbärssylt

Ta vara på sommarens blåbär genom att koka ihop din egna blåbärssylt. Tillsätt endast socker, vatten och natriumbensoat. Använd egenplockade blåbär så blir det här en billig sylt att ha själv eller ge bort som present.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Blåbärssylt

Ingredienser

1 liter
2 l  blåbär eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar (2 l blåbär motsvarar 1 kg)
1/2 dl  vatten
6 dl  syltsocker
1 krm  natriumbensoat

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
129 personer har röstat

Kommentarer

Jag förstår inte varför det alltid ska vara så mycket socker i sylt eller paj. Bär eller fruktsmaken kommer ju inte fram då. Jag har i 2 dl socker istället för 6 dl till blåbärssylt. Det blir syrligt och gott då. Jag fryser in sylten i små burkar. På syltsocker förpackningen står det stt man ska ha i 1 kg socker till 1 kg bär eller frukt. ????

Karin

2024-10-08

Blev mer som gelé i konsistens🤔

Marta

2024-09-01

Lätt å följa. Får vi se om god sylt när kallnat.

Carl

2024-07-28

Näringsvärde per portion

Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater60 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Drottningsylt
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grundrecept sylt
Betyg 3.7 av 5.
80 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rårörda blåbär med chiafrön och kokos
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Björnbärssylt med gin
Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chiasylt med blåbär och ingefära
Betyg 3.4 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga