Blåbärssylt
Ta vara på sommarens blåbär genom att koka ihop din egna blåbärssylt. Tillsätt endast socker, vatten och natriumbensoat. Använd egenplockade blåbär så blir det här en billig sylt att ha själv eller ge bort som present.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
1 liter
2 l blåbär eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar (2 l blåbär motsvarar 1 kg)
1/2 dl vatten
6 dl syltsocker
1 krm natriumbensoat
Näringsvärde per portion
Energi1084 KJ / 259 kCal
Fett1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater60 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag förstår inte varför det alltid ska vara så mycket socker i sylt eller paj. Bär eller fruktsmaken kommer ju inte fram då. Jag har i 2 dl socker istället för 6 dl till blåbärssylt. Det blir syrligt och gott då. Jag fryser in sylten i små burkar. På syltsocker förpackningen står det stt man ska ha i 1 kg socker till 1 kg bär eller frukt. ????
Karin
2024-10-08Blev mer som gelé i konsistens🤔
Marta
2024-09-01Lätt å följa. Får vi se om god sylt när kallnat.
Carl
2024-07-28