Blåkokt regnbåge med blådruvsås
![Blåkokt regnbåge med blådruvsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13313/cf_259/blakokt_regnbage_med_bladruvsas.jpg)
Blåkokt regnbåge med blådruvssås är en perfekt fiskrätt med underbar smak. Låt fisken koka i buljong och gör en sås med härlig smak av blå vindruvor. Servera sås och fisk med ris, morotsslantar och haricots verts. Ett recept på utmärkt husmanskost!
![Blåkokt regnbåge med blådruvsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13313/cf_259/blakokt_regnbage_med_bladruvsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 Portionsregnbågar
1 dl vitvinsvinäger
1 l fiskbuljong (tärning eller fond + vatten)
Sås
250 g blå vindruvor
1 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 - 2 schalottenlökar
5 vitpepparkorn
3 äggulor
100 g smör eller margarin
1/2 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer