Blåmusslor kokta i öl
![Blåmusslor kokta i öl](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14564/cf_259/blamusslor_kokta_i_ol.jpg)
Blåmusslor kokta i öl är ett lyxigt och utmanande recept. Musslorna får koka i en underbar lag av ljust öl, persilja, lök och selleri. Servera de goda blåmusslorna med pommes frites eller färskt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
![Blåmusslor kokta i öl](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14564/cf_259/blamusslor_kokta_i_ol.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 kg blåmusslor med skal
1 gul lök (1 gul lök motsvarar 4 schalottenlökar)
2 - 3 selleristjälkar
1 dl olivolja
5 dl ljust öl (gärna starköl med låg beska)
3 dl finskuren persilja
salt och peppar
några droppar tabasco
För alla
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Gör glutenfri: välj ljust lättöl eller ljust öl av folkölstyp.
Gör så här
Tips
Kokta blåmusslor är festlig snabbmat. Var dock noga med att göra rent dem väl före tillagningen. Skrapa skalen lätt. Dra bort den lilla skäggtussen som hållit fast musslan vid bottnen eller odlingsbandet med en tång. Skölj musslorna i vatten. Skalet ska vara slutet. Om det är öppet, knacka på det. Stängs det inte, släng bort musslan. Likaså bör onormalt tunga musslor slängas då de kan vara fyllda med sand eller lera och förstöra musselkoket. När musslorna kokats ska de vara öppna, annars släng dem; alltså stängda före och öppna efter.
Har du lagat receptet?
Kommentar
usch! så mkt slit med musslorna så blev reultatet så här. Om du funderar på att koka musslor på detta sätt.. tänk om och ta ditt beprövade recept med vittvin istället.
Charlotte
2008-03-10