Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

Att laga hela måltiden på samma plåt i ugnen, det blir gott och är enkel matlagning. Blomkålen får härlig smak och gul färg av curryn och liten krämighet av vitosten och lax i ugn smakar alltid gott. Servera gärna med rostad mandel och mangold.

Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
50 g smör
2 msk olivolja
1 msk curry
salt
peppar
1 förp kokta kikärtor (à 390 g)
4 port laxfilé (à ca 140 g)
150 g vitost hel bit (10%)
1 kruka gräslök
1 dl flagad rostad mandel
2 dl matyoghurt
65 g röd mangold
Gör så här
00:08:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3439 KJ / 821 kCal
Fett60 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott men skippar laxen, det räcker med fetaost och kikärtor som proteinkälla.
Anna
2025-04-18Använde inte laxen, dubblade vitosten istället. Helt ok vardagsmat.
Nina
2025-03-02Kanongott! Använder fetaost istället för vitost. Magiskt! Gott med ris och mango chutney till.
Jon
2025-02-05