Blomkål med bechamelsås
![Blomkål med bechamelsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63622/cf_259/blomkal_med_bechamelsas.jpg)
I många medelhavsländer inleder man gärna måltiden med bara grönsaker. Testa att gratinera blomkål med bechamelsås och parmesan – receptet kommer från världskocken Ferran Adrià.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
![Blomkål med bechamelsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63622/cf_259/blomkal_med_bechamelsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à 700 g)
1 1/2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Bechamelsås
3 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1 schalottenlök
1 kryddnejlika
1 litet lagerblad
1/2 krm malen muskot
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 1/2 dl riven parmesan
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin, ersätt mjölk med t ex Solhavre, uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer