Blomkål med bechamelsås

Betyg 2.5 av 5.
42 personer har röstat
0
Blomkål med bechamelsås

I många medelhavsländer inleder man gärna måltiden med bara grönsaker. Testa att gratinera blomkål med bechamelsås och parmesan – receptet kommer från världskocken Ferran Adrià.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Blomkål med bechamelsås

Ingredienser

4 portioner
1   blomkålshuvud (à 700 g)
1 1/2 msk  olivolja
2 krm  salt
1 krm  vitpeppar

Bechamelsås

3 msk  smör
3 msk  vetemjöl
6 dl  mjölk
1   schalottenlök
1   kryddnejlika
1   litet lagerblad
1/2 krm  malen muskot
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
1 1/2 dl  riven parmesan

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin, ersätt mjölk med t ex Solhavre, uteslut osten.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Blomkålsgratäng med frasigt bröd
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler- och blomkålsgratäng
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkåls- och currygratäng med mozzarella
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaffedrink från Karibien
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blomkål, gräslök och lime
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålsgratäng med knaperstekt bacon
Betyg 3.6 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga