Blomkåls- och torsksoppa

Betyg 4.4 av 5.
44 personer har röstat
6
Blomkåls- och torsksoppa

En ofantlig god och fräsch fisksoppa med de angenäma ingredienserna blomkål, potatis och torsk och ljuvliga smaker från vitlök och curry. Du serverar den krämiga soppan med nybakat bröd och middagen är fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Blomkåls- och torsksoppa

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1 - 2 msk  margarin
2   vitlöksklyftor
1 msk  curry
600 g  blomkål
5   potatisar
3   hönsbuljongtärningar
10 dl  vatten
2 dl  vispgrädde
400 g  torsk alt hoki eller sej
färsk koriander till garnering
salt

För alla

Soppan är fri från gluten och ägg, men känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, Parmigiano-Reggiano. Innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
44 personer har röstat

Kommentarer

Såååå gott!

Inga-lill

2024-05-11

Varför 3 st buljongtärningar? Låter mycket...

Ulla

2022-01-13

Supergod! Hade i extra curry, 2 morötter, och liten skvätt citron också. Den här kommer vi att göra om!

Viktoria

2021-10-24

Näringsvärde per portion

Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

Kokt torsk med grönsaker och blomkålspuré
Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toskansk bönsoppa
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ren fiskelycka
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med currystekt blomkål
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Helstekt blomkål med curry, chili och vitlök
Betyg 3.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga