Blomkålsbolognese med mandel
Varför inte testa att göra en bolognese på ett lite annat sätt? Här har du en med blomkålsris och mandelsplitter! Till denna krämiga bolognese äter du såklart pasta och toppar med lite färsk basilika och gurkbitar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2022
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 förp blomkålsris (à 250 g)
1 förp mandelspån (à 50 g)
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 tsk oregano
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 dl vatten
1 förp färsk basilika (à 20 g)
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1817 KJ / 433 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater65 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Julia
2022-07-10Mycket godare än jag vågat hoppas på! Det dög till och med åt dem i familjen som inte gillar blomkål :) Var försiktig med saltet när blomkålen fräses, det blir ju mycket salt från buljongtärningen och sojan. Jag hällde i en skvätt grädde också, blev ännu godare!
Anette
2022-02-15Mycket gott!
Magdalena
2021-04-15