Blomkålsbolognese med mandel och bönpasta
I denna bolognese används blomkålsris som proteinspelare. Vi har även tillsatt hackad mandel och rivna morötter, dels för smak, men även konsistens! Såsen serveras över en bädd av bönpasta, och toppas med pepprig ruccola och mild mozzarellaost. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g blomkålsris
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 tsk oregano
2 förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk japansk soja
2 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 port bönpasta fettucine
2 morötter
50 g hackad mandel
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3139 KJ / 748 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater37 g
Protein64 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fräsch och god! Funkade fint även i matlådan.
Malin
2020-10-22Känns som den här vecka var helt värdelös. Först soppan och sedan den här. Smakar ingenting
Magda
2019-03-28Det var smaklös
Segen
2019-03-28