Blomkålsbolognese med mandel och bönpasta

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
7
Blomkålsbolognese med mandel och bönpasta

I denna bolognese används blomkålsris som proteinspelare. Vi har även tillsatt hackad mandel och rivna morötter, dels för smak, men även konsistens! Såsen serveras över en bädd av bönpasta, och toppas med pepprig ruccola och mild mozzarellaost. Bon appétit!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019

Blomkålsbolognese med mandel och bönpasta

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
500 g  blomkålsris
2 msk  olivolja
2 msk  tomatpuré
1   vitlöksklyfta
2 tsk  oregano
2   förp krossade tomater (à 390 g)
3 msk  japansk soja
2 1/2 dl  vatten
1   grönsaksbuljongtärning
4   port bönpasta fettucine
2   morötter
50 g  hackad mandel
salt
peppar
2   förp mozzarella (à 125 g)
65 g  rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Fräsch och god! Funkade fint även i matlådan.

Malin

2020-10-22

Känns som den här vecka var helt värdelös. Först soppan och sedan den här. Smakar ingenting

Magda

2019-03-28

Det var smaklös

Segen

2019-03-28

Näringsvärde per portion

Energi3139 KJ / 748 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater37 g
Protein64 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Blomkålsbolognese med mozzarellasallad
Betyg 4.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålsbolognese med mandel
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Bönpasta med halloumi och grönkål
Betyg 4.2 av 5.
195 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt blomkålsris med spenat, mandel och curry
Betyg 3.7 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Blomkålssoppa med pizzabulle
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga