Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon
![Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_155378/cf_259/blomkalspizza_med_gronkal__pesto_och_fikon.jpg)
Blomkål, mandelmjöl, parmesan och ägg blir till en superbra pizzabotten. Toppa blomkålspizzan med grönkål, färska fikon och pesto – det blir en oemotståndlig smakupplevelse! Använd gärna färdigt blomkålsris och skippa mixandet/rivandet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
![Blomkålspizza med grönkål, pesto och fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_155378/cf_259/blomkalspizza_med_gronkal__pesto_och_fikon.jpg)
Ingredienser
Topping
Botten
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och kontrollera peston.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ och färskostersättning. Mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Botten blir en deg
David
2024-07-16Botten blev inte knaprig utan degig. Ska det vara så? I övrigt god smak
David
2024-06-15Hej David! Ja, vad trist, men det kan vara lite knepigt att få blomkålsriset riktigt urkramat och "torrt" till botten. Hoppas du vill prova igen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-17Väldigt gott, räcker till 2 personer, man vill definitivt äta 2 var, kanske t.o.m. mer..
Ida
2024-04-16