Blomkålsris med solrosfrön

Kål är riktig supermat! Byt riset mot blomkål nästa gång och riv fint, så har du i stället ett grönt ”blomkålsris”. Fräs blomkålsriset med solroskärnor, tillsätt gurkmeja för fin färg och avsluta med en generös näve hackad persilja. Mumsigt allround-tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g blomkål (eller färdigt blomkålsris)
1/2 dl solroskärnor
2 msk smör
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl hackad persilja
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi589 KJ / 140 kCal
Fett10 g
Salt1.84 g
Kolhydrater7 g
Protein5 g
Kommentarer
Gjorde en superenkel variant med curry. Fräste lite gul lök i olja med curry, i med riven blomkål och toppade med koriander och smakade av med salt👌 Blev en perfekt lunch med ett grillat kycklinglår.
Jonas
2025-04-18Älskar detta! Idag tillsatte jag smörfrästa färska champinjoner. Blev super!😁
Doris
2025-04-05Utgick från proportionerna, men hade vitlök istf gul lök och bara salt o peppar samt persilja. Som sagt, kan nog varieras i det oändliga.
Eva
2023-10-06