Blomkålstacos
![Blomkålstacos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225032/cf_259/blomkalstacos.jpg)
Blomkålstacos är fräscht, snyggt och oerhört gott! Ta vegotacosen till en ny nivå med detta recept där blomkålen får sällskap av rädisor, hjärtbladssallad och lime- och jalapeño majonnäs.
![Blomkålstacos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225032/cf_259/blomkalstacos.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 - 6 rädisor
1 - 2 hjärtsalladshuvuden
1 1/2 förp små tortillabröd av majs & vete (à 200 g)
2 msk olja
1 blomkålshuvud (à 600 g)
1 påse kryddpasta (gärna veggie tacos, à 100 g)
1/2 dl vatten
Till servering
1 dl rostade pumpafrön
1 flaska salsa (gärna tomatillosalsa, à 155 g)
1 burk lime & jalapeño majonnäs (à 140 g)
koriander
lime
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet, kryddmixen, salsan och majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör äggfri: smaksätt äggfri majonnäs med limejuice och hackad jalapeño.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer