Böcklingröra
Denna västsvenska specialitet gjord på böckling, saltgurka, kvarg och gravlaxsås är en favorit på det svenska smörgåsbordet. Rätten går kvickt att röra ihop. Servera med bröd och garnera med ett knippe dill.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
3 böcklingar
1 saltgurka
1 dl kvarg
1 dl färdig gravlaxsås
1 msk hackad dill
För alla
Glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt kvarg mot tofu eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen.
Gör så här
Receptet är för 4 portioner eller 6 bufféportioner.
Tips
Köp gärna kippers, som är böcklingfiléer utan ben.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi924 KJ / 222 kCal
Fett0 g
Kommentarer