Böcklingröra

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Böcklingröra

Denna västsvenska specialitet gjord på böckling, saltgurka, kvarg och gravlaxsås är en favorit på det svenska smörgåsbordet. Rätten går kvickt att röra ihop. Servera med bröd och garnera med ett knippe dill.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Böcklingröra

Ingredienser

4 portioner
3   böcklingar
1   saltgurka
1 dl  kvarg
1 dl  färdig gravlaxsås
1 msk  hackad dill

För alla

Glutenfri men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: byt kvarg mot tofu eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gravlaxsåsen.

Gör så här

Receptet är för 4 portioner eller 6 bufféportioner.

Tips

Köp gärna kippers, som är böcklingfiléer utan ben.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi924 KJ / 222 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Gräslöksblini med skinka och gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxcheesecake med citron och ägg
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Små potatispajer med svamp och ansjovis
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tunnbrödsrulle med skärgårdsröra
Betyg 3.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Snabb bärglass
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostbiffwrap med hummus och saltgurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga