Bön- och olivgryta med brynt kassler
![Bön- och olivgryta med brynt kassler](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26113/cf_259/bon-_och_olivgryta_med_brynt_kassler.jpg)
En värmande gryta med bönor och oliver serverar du här tillsammans med brynt kassler. Grytan och kasslern kryddar du med vitlök och persilja som ger fina smaker till både fläsk och bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
![Bön- och olivgryta med brynt kassler](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_26113/cf_259/bon-_och_olivgryta_med_brynt_kassler.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1/2 dl fryst hackad persilja
ca 3/4 dl oliver
1 1/2 msk olivolja + till stekning
500 g kassler
1 gul lök
4 tomater
1 hönsbuljongtärning
2 burkar stora vita bönor (à 400 g) eller hemkokta bönor (2 burkar bönor motsvarar 6 dl hemkokta bönor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein, gluten och ägg
Gör så här
Tips
Koka gärna en stor sats bönor, de går bra att frysa in. Eller använd bönor på burk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer