Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto
![Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240387/cf_259/bon-_och_olivsallad_med_bulgur_och_prosciutto.jpg)
Ta genvägen med några färdiga salladsblandningar och snabbt och enkelt kan du servera en mättande och god sallad med vibbar från Medelhavet. Rör ner bulgur i salladerna och toppa med solroskärnor för extra krisp. Salladerna serveras helst med lufttorkad skinka.
![Bön- och olivsallad med bulgur och prosciutto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240387/cf_259/bon-_och_olivsallad_med_bulgur_och_prosciutto.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur
1 förp vitost (à 150 g)
1 oliv- och bönsallad (gärna medelhavs à 300 g)
1 förp kålmix (à 140 g)
1 1/2 dl rostade solroskärnor
2 förp prosciutto crudo med tryffel (à 100 g)
4 skivor surdegsbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri ost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Grilla eller rosta gärna brödet innan servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer