Bönchili med jalapeño och koriander
Bönor i en massa former! Här som en bönchili med het jalapeño, krossade tomater och lök blir en väldigt smakrik chili. Serveras med nykokt ris, samt matyoghurt som lenar perfekt. Strö koriander över, men kolla med dina gäster så de gillar denna vattendelare till krydda!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
Ingredienser
Bönchilli
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och krossade tomaterna.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har använt detta recept i flera år och ursprungligen skulle det vara Sambal Oelek i, inget man hade i i efterhand. Så fantastiskt god gryta! Kommer fortsätta att lagas många gånger framöver.
Kristina
2024-08-18Hur mycket sambal olek ska det vara i? Ställer en fråga med frågetecken så hoppas jag att algoritmen sänder det till er på kundtjänst, när tidigare undringar inte blivit besvarade. :)
Hanna
2024-04-26Hej Hanna! Nu har jag uppdaterat receptet. Det var inte meningen att sambal skulle vara med utan ligga enbart som tips längst ner. Det kan vara ett bra tips om man inte har chilismak på de krossade tomaterna annars kan det bli lite väl starkt, me det är ju så klart en smaksak. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-29Ni har glömt sambal i receptet. Annars jättegott recept men det har fått mig att glömma att ha i det många gånger
Ellinor
2023-01-09