Bondomelett med spenat och chorizo
Bondomeletten är en enkel lunch- eller middagsrätt där du kan variera innehållet med det som finns hemma för tillfället. Denna omelett är smaksatt med spenat, chorizo, potatis och paprika. Toppa med lufttorkad skinka och servera med en grönsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
180 g grillad paprika
4 kokta potatisar (à 100 g)
240 g chorizo
3 msk olivolja
65 g babyspenat
7 ägg
2 morötter
1 påse färdigskuren sallad
3/4 msk vitvinsvinäger
80 g lufttorkad skinka
salt och peppar
Gör så här
Så här gör du- texten är beräknad för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2578 KJ / 617 kCal
Fett37 g
Salt4.1 g
Kolhydrater39 g
Protein32 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod! Enkel att laga och passar perfekt till lunch eller middag.
Christelle
2021-06-06Lättklagat och jättegott! Även gott som matlåda dagen därpå!
Hanna
2011-08-29