Bönlasagne med spenat och zucchini
Vegolasagne med liten arbetsinsats. Blanda ihop bönor, morot, zucchini och spenat. Addera krämig crème fraiche och syrlig och söt tomatsås. Sedan är det bara att börja varva! Bönlasagnen får intressanta texturbrytningar från bönorna, pastan och löken.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
Till garnering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche, ost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tar de bönor jag har hemma. Vaxbönor, haricot vertes eller vad som helst funkar
Lena
2024-07-07Jag hoppar över lasagneplattorna och gör en gratäng av det istället. Supergott. Gärna lite mer vitlök än i receptet.
Lena
2024-07-07En klar favorit som jag har lagat många gånger! Det är inte svårt enligt mig, tar lite tid, men det är det värt! Till och med min sambo som inte väljer vego i första hand tycker att detta är "jättegott och fräscht"!
Linnéa
2024-03-27