Bönröra med kycklingkorv
![Bönröra med kycklingkorv](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16122/cf_259/bonrora_med_kycklingkorv.jpg)
Röda och vita bönor utgör basen i denna mättande rätt med goda smaker av morötter, lök, krossade tomater och timjan. Koka kycklingkorven med lagerblad och svartpeppar för extra smaksättning. Servera bönröran och kycklingkorven med en bit knäckebröd.
![Bönröra med kycklingkorv](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16122/cf_259/bonrora_med_kycklingkorv.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
3 - 4 morötter
1 msk olja
1 paket krossade tomater (à 500 g)
1 tsk timjan
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 burk röda bönor (à ca 400 g)
salt och peppar
persilja
Tillbehör
8 korvar med kycklingkött (max 9 % fett)
knäckebröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingkorven.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Smaksätt med rivet citronskal i bönröran. Tillsätt lagerblad och svartpeppar i vattnet som korven värms i.
Gröna tipset: Servera sojakorv i stället för kycklingkorv.
Gröna tipset: Servera sojakorv i stället för kycklingkorv.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2032 KJ / 478 kCal
Fett0 g
Kommentarer