Bönsoppa med skinkchips och citronbröd
![Bönsoppa med skinkchips och citronbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_45134/cf_259/bonsoppa_med_skinkchips_och_citronbrod.jpg)
Ett utsökt recept på bönsoppa med lyxiga skinkchips och citronbröd. Du använder bland annat lufttorkad skinka, vitlök, cannellinibönor, ciabattabröd, cream cheese, citron och ruccola. Vardagslyx!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011
![Bönsoppa med skinkchips och citronbröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_45134/cf_259/bonsoppa_med_skinkchips_och_citronbrod.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 80 g lufttorkad skinka
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar kokta cannelliniböna (à ca 400 g)
1 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar
Citronbröd
4 ciabattabröd
100 g cream cheese
finrivet skal av 1/2 citron
1/2 msk pressad citronjuice
1/2 påse rucola (à ca 60 g)
salt och peppar
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cream cheese med mjölkfritt alternativ, t ex Tofuline creamy spread (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör så här
Tips
Skär gärna bröden i skivor, pensla med lite olivolja och rosta i en torr, het stekpanna. Låt svalna något och bre sedan på citronfärskosten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2764 KJ / 664 kCal
Fett16.2 g
Kolhydrater96.1 g
Protein33.3 g
Kommentarer