Bönsoppa med skinkchips och citronbröd

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Bönsoppa med skinkchips och citronbröd

Ett utsökt recept på bönsoppa med lyxiga skinkchips och citronbröd. Du använder bland annat lufttorkad skinka, vitlök, cannellinibönor, ciabattabröd, cream cheese, citron och ruccola. Vardagslyx!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011

Bönsoppa med skinkchips och citronbröd

Ingredienser

4 portioner
ca 80 g  lufttorkad skinka
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   burkar kokta cannelliniböna (à ca 400 g)
1 msk  olivolja
1 tsk  torkad rosmarin
1 l  hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt och peppar

Citronbröd

4   ciabattabröd
100 g  cream cheese
finrivet skal av 1/2   citron
1/2 msk  pressad citronjuice
1/2   påse rucola (à ca 60 g)
salt och peppar

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cream cheese med mjölkfritt alternativ, t ex Tofuline creamy spread (innehåller soja).
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Skär gärna bröden i skivor, pensla med lite olivolja och rosta i en torr, het stekpanna. Låt svalna något och bre sedan på citronfärskosten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2764 KJ / 664 kCal
Fett16.2 g
Kolhydrater96.1 g
Protein33.3 g

Testa liknande recept

Färskost med vitlök, persilja och vita bönor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nannes heta skinkmacka
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvre chaud med pumpafrön
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pane pecorino
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Böndipp
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grilled cheese med svensk prästost
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga