Börek med fetaost, spenat och kronärtskocka
![Börek med fetaost, spenat och kronärtskocka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238230/cf_259/borek_med_fetaost__spenat_och_kronartskocka.jpg)
Börek är tunn filodeg som fylls med olika ingredienser. I det här receptet tillagas filodegspajen med en krämig fyllning av spenat, fetaost och marinerade kronärtskockor och ugnsbakas tills krispig och frasig.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
![Börek med fetaost, spenat och kronärtskocka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_238230/cf_259/borek_med_fetaost__spenat_och_kronartskocka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
300 g fryst tinad bladspenat
ca 1 dl olivolja
2 ägg
300 g fetaost
1 förp marinerade kronärtskockor (à 190 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
8 ark filodeg
1 msk sesamfrön
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör så här
Tips
Förbered pajen dagen innan och värm i ugnen på 175°C 10–15 min innan servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott, men nästa gång minskar jag ner på saltet till 1/2 tesked. Jag använde frusen hackad spenat och det fungerade utmärkt.
Anna
2022-08-15Mumsigt! Nästa gång har jag nog lite citron i också ☺️
Lisa
2022-04-16