Bovetegröt (gluten och mjölkfri)
Bovetegröt är längdåkaren Emma Wikéns favoritgröt till frukost. En god och glutenfri gröt med bovete, linfrön, solrosfrön och härlig doft av kanel. Enkel att blanda och koka ihop. Toppa med hallon, skivad banan och mjölk – eller sojamjölk för en mjölkfri gröt.
Ingredienser
1 portion
1 dl boveteflingor
1 msk hela linfrön
1 msk solroskärnor
1/2 krm salt
1/2 krm kanel
2 1/2 dl vatten
Till servering
hallon
banan
sojadryck
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 662 kCal
Fett22 g
Salt0.25 g
Kolhydrater80 g
Protein28 g
Kommentar
Det ska jag prova i helgen .låter jättegott som omväxling till havregrynsgröt.
Tove
2016-02-11